Ю. Тимошенко попросила для передвижения ходункиЕкс-прем'єр-міністр України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові, попросила для пересування ходунки. Про це 17 січня повідомив журналістам начальник сектора охорони здоров'я управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Дмитро Курушин.

Голова комісії Міністерства охорони здоров'я, створеної для спостереження за станом здоров'я Ю.Тимошенко, перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко зазначила, що ходунки і милиці Ю.Тимошенко не дали, оскільки медичних показань для використання нею таких реабілітаційних засобів немає.

Р. Моїсеєнко повідомила, що Ю.Тимошенко сьогодні знову відмовилася від медичного обстеження.

Довідка "SQ". 11 жовтня 2011 р. Ю.Тимошенко була засуджена Печерським райсудом Києва до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією у 2009 р. У жовтні цього року відносно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу - за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. 30 грудня Ю.Тимошенко була доставлена ​​для відбування покарання до Качанівської жіночої колонії.