Чоловік, який сьогодні вранці брав участь в акції ВО "Батьківщина", не постраждав. Як повідомив 11 січня завідувач травматологічним відділенням Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. О.І.Мещанінова Олександр Печененко, травм і ударів у активіста не виявлено. Про це повідомив сайт Харківської міськради.

За словами лікаря, активіст А.Ряснянський зі скаргами на болі в правому коліні був доправлений до лікарні сьогодні близько 15:00. "Після проведення клініко-рентгенологічного обстеження травм виявлено не було. Чоловіка відпустили додому для подальшого амбулаторного спостереження", - зазначив О.Печененко.

Інцидент за участю А.Ряснянського стався сьогодні вранці під час акції представників облорганізації ВО "Батьківщина" на перетині вул. Зернової і пр. Гагаріна. Як повідомив голова Червонозаводський районної організації "Батьківщини" Анатолій Бабічев, коли активісти прибули на місце в районі 10 години ранку, там уже знаходилася машина "Житлкомсервісу". За номерами активісти визначили, що саме на цій машині напередодні відвезли два намети облорганізації "Батьківщини".

За словами А.Бабічева, коли машина "Житлкомсервісу" стала від'їжджати від місця проведення акції, один з активістів спробував блокувати виїзд автомобіля, але той не зупинився.

За інформацією міськради, близько 11:00 на перехресті вул. Зернової та пр. Гагаріна почалася акція ініціативно-правозахисної групи "Прорвемося!" на підтримку Юлії Тимошенко. Під час проведення акції один з її учасників ударив ногою автомобіль комунального підприємства "Житлкомсервіс", який проїжджав поруч. Машина поїхала, а за годину після інциденту активісти "Прорвемось!" викликали ДАІ і написали заяву, в якій стверджували, що автомобіль "Житлкомсервісу" наїхав на їхнього колегу і зник з місця події. Ще за годину після складання протоколу ДАІ активісти викликали своєму товаришеві швидку допомогу. Приїхавши на місце інциденту лікарі запропонували активісту проїхати з ними до лікарні швидкої і невідкладної допомоги для більш ретельного обстеження.

Довідка "SQ". 10 січня представники облорганізації ВО "Батьківщина" встановили два намети біля Качанівської колонії, де проходив збір підписів харків'ян "за висунення Ю.Тимошенко на Нобелівську премію миру". Як розповів "SQ" заступник голови Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Валерій Дудко, представники комунальних служб міста знесли намети і відвезли їх на машині "Житлкомсервісу".

Голова Червонозаводський районної організації "Батьківщини" Анатолій Бабічев написав заяву до міліції у зв'язку з крадіжкою наметів.