Департамент міжнародної співпраці Харківської міськради розробляє різні варіанти турів для гостей міста. Нові тури Харків представить на міжнародній туристичній виставці в Берліні "ITB Berlin 2012", яка пройде в березні наступного року. Про це 10 листопада під час засідання комісії з питань місцевого самоврядування, гласності та депутатської діяльності повідомив заступник директора Департаменту міжнародної співпраці Харківської міськради Олексій Понікаровський.

За його словами, Харків уже брав участь у берлінській виставці, і наступного року на загальноукраїнському стенді будуть представлені нові харківські розробки у сфері туризму. "Ми плануємо привезти туди конкретні туристичні продукти. Це будуть одноденні, дводенні та більш тривалі тури Харковом. Ці тури ми постараємося зробити максимально насиченими, щоб вони запам'яталися туристам і вони ще раз захотіли відвідати наше місто", - зазначив О.Понікаровський.

Також заступник директора Департаменту міжнародної співпраці повідомив, що зараз у Харкові почали випускати путівники для туристів англійською мовою. "Ці путівники містять усю необхідну інформацію для туристів, які вперше приїхали до міста. У них описані основні визначні пам'ятки, вказані туристичні маршрути міста, точки громадського харчування, необхідні телефони", - підкреслив О.Понікаровський.

Довідка "SQ". Україна та її обласні центри були представлені на міжнародній туристичній виставці в Берліні "ITB Berlin 2011". Україна посіла шосте місце серед 60 учасників. Харків отримав нагороду за найкреативнішу виставкову експозицію.