Представники голландського телебачення 10 листопада приїдуть до Харкова, щоб зняти невеликий фільм про Харків як про місто, яке прийматиме матчі Євро-2012. Про це повідомив директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу Харківської міськради Олександр Нечипоренко за підсумками зустрічі голландських компаній, які організовують переїзд, поселення та дозвілля вболівальників, та представників міст, що прийматимуть матчі Євро-2012. Зустріч пройшла 9 листопада в Києві, в конференц-залі національного стадіону "Олімпійський". Про це повідомив сайт міськради.

"Можливо, голландська збірна з футболу гратиме у нашому місті. Тому голландці хочуть зняти ролик про Харків. Вони планують відвідати основні об'єкти Євро-2012: стадіон, аеропорт, потенційну фан-зону і все, що може бути цікавим для їх уболівальників", - зазначив О.Нечипоренко. Він також повідомив, що завтра в Києві пройде подібна зустріч з представниками німецьких компаній, на якій також обговорять розміщення й організацію перебування в Харкові уболівальників з Німеччини, якщо їхня збірна буде грати в нашому місті.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі і Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.