У Харкові створюють систему дорожнього орієнтування, яка допоможе гостям міста під час Чемпіонату Європи з футболу 2012 р. не заблукати на вулицях міста. Про це повідомив перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов, передав офіційний сайт міськради.

Цю систему запропонувала УЄФА, яка і профінансує всі необхідні роботи. "Текстів на таких покажчиках немає, тільки загальноприйняті позначення, зрозумілі для всіх: "пункт харчування", "фан-зона", "стадіон","медпункт" і т.д. Але нам здається, що цього буде недостатньо, тому ми за власною ініціативою виготовляємо дорожні покажчики для транспорту і пішоходів, особливо для зони виходів з метро із зазначенням, як рухатися до стадіону", - зазначив О.Кривцов. За його словами, ще одне нововведення, покликане спростити переміщення гостей Харкова під час чемпіонату, - це установка табличок з назвами вулиць українською та англійською мовами. Виготовляти їх закінчать взимку, після чого таблички почнуть встановлювати на вулицях міста.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі і Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.