Борги мешканців Харкова за спожитий газ на початок листопада перевищили 100 млн.грн. і становлять 104,4 млн.грн., що більш ніж на 30 млн.грн. перевищує показники за аналогічний період минулого року. Про це повідомив офіційний сайт ВАТ "Харківміськгаз".

За даними підприємства, традиційно велика заборгованість у мешканців Жовтневого та Київського районів міста (16,8 млн.грн. і 15,9 млн.грн. відповідно). Майже однакові борги в Московському і Ленінському районах (12,5 млн.грн. та 12,4 млн.грн. відповідно). Також великі борги в Червонозаводському (11 млн. грн.) та Дзержинському (10,9 млн. грн.) районах міста.

За словами заступника генерального директора "Харківміськгазу" з питань газопостачання Дмитра Кобзаря, "така критична сума заборгованості може негативно вплинути на хід проведення опалювального сезону в Харкові, адже борги ДК "Газ Україна" ставлять під загрозу стабільне газопостачання міста".

З початку року газопостачання через існуючу заборгованість було відключено близько 800 абонентам, найбільша їх кількість - у Червонозаводському (167 абонентів), Ленінському (165), Московському (103) і Київському (92) районах.