Через теплу погоду КП "Харківські теплові мережі" (ХТС) вводить графік подачі тепла в житлові будинки міста. Як повідомив офіційний сайт Харківської міськради, графік вводиться при стійкій середньодобовій температурі зовнішнього повітря +8 ° С і вище, щоб не допустити перегріву житлових будинків. Починаючи з 15.00 9 листопада, по черзі будуть відключатися котельні всіх районів міста. На подачі гарячої води це не позначиться. Груповому регулюванню не підлягають котельні, які обслуговують лікарні, інтернати, санаторії, дитячі установи. Графік буде скасований, щойно середньодобова температура повітря впаде нижче +8 ° С.

Як повідомив "SQ" головний інженер ХТМ Євген Зінченко, щодня будуть відключатися вбудовані котельні, які обслуговують близько 3% житлових будинків у Харкові, і центральні теплові пункти, що забезпечують теплом 65-70% харківських будинків. Котельні будуть відключатися вдень у середньому на 8 годин. "Нам надходить дуже багато дзвінків з проханням відрегулювати подачу тепла. Як тільки почнеться похолодання, котельні будуть відключатися на все меншу кількість часу або зовсім будуть працювати постійно. За нашими прогнозами, працювати згідно графіка котельні та центральні теплові пункти будуть до кінця цього тижня", - підкреслив Є.Зінченко. Також він зазначив, що в будинках, які підключені до центральної системи опалення, температура тепла буде регулюватися автоматично.

Довідка "SQ". Опалювальний сезон у Харкові розпочався 7 жовтня. Харківські тепломережі забезпечують теплопостачанням 50% будинків м.Харкова. Всього на балансі ХТМ знаходиться більше 4 тис. будинків.