На медичні потреби Харківської області з держбюджету виділено 65 млн.грн. Про це 9 лютого повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, ця сума неостаточна і ще може бути збільшена. Губернатор зазначив, що минулого року область отримала медичного обладнання, ліків та витратних матеріалів на 72 млн грн. "Ця сума більша, ніж за всі роки незалежності, взяті разом, і робота в цьому напрямку буде продовжуватися. Цього року ми збираємося вкласти в медичну галузь коштів не менше, і всі вони будуть рівномірно розподілені, виходячи з потреб міст та районів області" , - підкреслив він.

Також М.Добкін відзначив, що в 2011 р. у районних лікарнях планується здати в експлуатацію чотири операційних блоки, у яких будуть обслуговуватися мешканці одразу кількох районів.

Довідка "SQ". У Харківській області операційні блоки планується відкрити в десяти центральних районних лікарнях (ЦРЛ) протягом двох років. Перший оперблок був відкритий у Краснограді, який є одним з 10 медичних міжрайонних центрів. У 2011 р. планується обладнати ще п'ять операційних блоків, зокрема, в Вовчанській і Мереф'янській ЦРЛ. Інші чотири операційні будуть обладнані в 2012 р.

У Харківській області будуть створені десять міжрайонних медичних центрів. Ці центри будуть розташовані на базі районних лікарень області, які зможуть на міжрайонному рівні забезпечити надання неонатологічної допомоги, мамографічне обстеження жінок, надання невідкладної медичної допомоги під час проведення матчів Євро-2012.

Зокрема, планується створити Дергачівський міжрайонний центр (буде обслуговувати також Золочівський і частину Харківського району); Богодухівський (також Краснокутський район); Мереф'янський (також Харківський та Зміївський райони); Валківський (також Нововодолазький, Коломацький райони та м. Люботин); Красноградський ( також Зачепилівський, Кегичівський, Сахновщинський райони); Вовчанський (і Великобурлуцький район); Куп'янський (також Дворічанський, Борівський, Шевченківський райони); Чугуївський (також Печенізький і південну частину Харківського району); Балаклійський (і Ізюмський район) і Лозівський (також Барвінківський і Близнюківський райони). Оснащення цих центрів медобладнанням буде вестися за рахунок коштів обласного бюджету.