Транш в розмірі 110 млн.грн. на закупівлю як мінімум 32 нових тролейбусів надійшов сьогодні до Харкова. Про це 9 лютого повідомив журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес.

"Ми отримали ці кошти. Завтра вони будуть на рахунку департаменту (транспорту і зв'язку - "SQ") і будуть перераховані Львівському автобусному заводу для виготовлення цієї партії тролейбусів", - заявив Г.Кернес.

За його словами, транспорт, оплачений першим траншем, ще поставляється до Харкова: 5 нових тролейбусів уже отримано, 22 знаходяться на шляху до Харкова, ще 3 тролейбуси - "на підході". Усього місто має отримати за першим траншем 30 тролейбусів. "Сьогодні ми також ведемо роботу з приватним бізнесом у питанні придбання нового транспорту - низькопольних пасажирських автобусів", - повідомив Г.Кернес.

 

Довідка "SQ". У листопаді 2010 р. до Харкова зі Львова надійшли 16 автобусів у рамках підготовки до Євро-2012. Як заявив тоді Г.Кернес, окрім них планується закупити ще 10 автобусів і 97 тролейбусів. Вартість замовлення складе 100 млн.грн., ці кошти будуть виділені з держбюджету.

25 січня в Харкові на площі Свободи відбулася презентація п'яти нових низькопольних тролейбусів львівського виробництва.