Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов 8 липня заявив, що направить президенту України Віктору Януковичу подання про нагородження старшого сержанта міліції Сергія Євлахова, який був застрелений в Харкові. Міністр зазначив, що міліціонер, наражаючи себе на небезпеку, до кінця виконав свій службовий обов'язок, приймаючи всі заходи із затримання зловмисника. "Він зробив героїчний, мужній вчинок, захищаючи мешканців Харкова від нападу бандитів", - підкреслив А. Могильов.

За словами міністра, правоохоронці допоможуть родині С. Євлахова і максимально подбають про тих співробітників міліції, які постраждали під час затримання зловмисника. Про це повідомив сайт МВС України.

Довідка "SQ". Співробітник міліції загинув увечері 7 липня. Інспектори патрульної служби (були у міліцейській формі, зі зброєю) на пр.Людвіга Свободи спробували перевірити документи у чоловіка. Він почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив кілька пострілів в інспектора міліції 1977 р.н. Міліціонер помер на місці події. Підозрюваного у вбивстві міліціонера було затримано вранці 8 липня. При затриманні зловмисник (21-річний чоловік) чинив опір співробітникам міліції. Він разом зі своїм батьком забарикадувався на даху свого приватного будинку і відстрілювався. Два працівники міліції поранені. Поранення отримав і сам затриманий. Під час обшуку в будинку затриманого знайшли пістолети, автоматичну і мисливську зброю, боєприпаси. Затриманий був доправлений до Харківської лікарні швидкої і невідкладної медичної допомоги. Його стан важкий.

С. Євлахов уже був нагороджений у 2010 р. відомчими нагородами МВС за активну участь у боротьбі зі злочинністю.