Восьмеро дітей з Харкова, які лікувалися в дитячій лікарні № 16 від онкогематологічних захворювань, 9 липня вилетять на літнє оздоровлення в м.Іббс (Австрія), де будуть відпочивати до 30 липня.

Як повідомив офіційний сайт Харківської міськради, діти, що перебувають у стані ремісії, були відібрані харківською лікарською комісією. За їх оздоровлення в м.Іббс відповідає заступник бургомістра Франц Брахінгер.

Юні пацієнти пройдуть в Австрії медичне обстеження і лікування.

Довідка "SQ". Ця акція проводиться щорічно, починаючи з 1996 р. Її організовує і фінансує австрійська екологічна організація "Глобал 2000" спільно з управлінням охорони здоров'я Харківської міськради. "Глобал 2000" має багаторічний досвід у проведенні літніх оздоровчих акцій для українських дітей не тільки з Харкова, але також з Житомирської, Івано-Франківської, Луганської та Київської областей.

У 2010 р. "Глобал 2000" зустріне вже 1500-у дитину з України, яка буде проходити оздоровлення в Австрії. З цієї нагоди для українських дітей, лікарів та представників екологічної організації президент Австрії Хайнц Фішер влаштує особистий прийом.