Дитяча художня галерея "Чарівний світ фарб" відкрилася 8 червня у Харкові, на базі школи мистецтв № 6 Дзержинського району (Олексіївка). У першій експозиції представлено більше 30 робіт учнів художнього відділення школи. Демонструються твори різних видів мистецтва: живопис, композиція, графіка, декоративно-прикладне мистецтво, ліпка та комп'ютерний дизайн. Як повідомила "SQ" директор школи мистецтв Валентина Сальникова, виставки в галереї будуть постійно оновлюватися.

Наступна експозиція відкриється до початку нового навчального року. Також планується провести виставки до Дня художника (відзначається 11 жовтня), новорічну, присвячену мамам (до 8 Березня) і приурочену до Міжнародного дня захисту дітей. Всього буде відкриватися 5-6 експозицій на рік.

В урочистій церемонії відкриття галереї взяли участь діти, їхні батьки, педагоги школи та інших закладів мистецької освіти міста.

Довідка "SQ". Дитяча школа мистецтв № 6 відкрилася у 2009 р. з ініціативи та за підтримки Харківської міськради на ул.Архітекторов, 30А. Навчальний заклад надає комплексну естетичну освіту і включає чотири відділення: музичне, хореографічне, художнє та театрально-драматичне. Також школа має власну студію звукозапису. У школі займаються діти з 4 років не тільки з Дзержинського району, але і з інших районів міста. Крім того, у навчальному закладі розташовується Центральна дитяча бібліотека Дзержинського району ім. П. Панча. Всього в школі можуть навчатися понад 800 дітей.