Харківська область отримала підтвердження від Міністерства охорони навколишнього природного середовища України про виділення 4 млн. грн. на проведення реконструкції Дергачівського полігону твердих побутових відходів. Як повідомив сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА), про це 8 квітня заявив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

"Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області готується до проведення тендеру на виконання робіт з реконструкції Дергачівського полігону твердих побутових відходів. Ця робота проводиться спільно з виконавчим комітетом Харківської міськради. Думаю, що вже до кінця наступного тижня ми будемо точно знати дату проведення тендеру, щоб прискорити процес проведення необхідних робіт на Дергачівському полігоні", - зазначив В.Дулуб.

За словами заступника губернатора, це перший транш від Мінохоронприроди, а наступний очікується за наслідками півріччя, оскільки ці кошти виділяються з екологічного фонду України в міру їх накопичення.

Також В.Дулуб зазначив, що цього року на вирішення проблем з Дергачівським полігоном планується направити ще близько 10 млн. грн. з державного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Довідка "SQ". Дергачівський полігон ТПВ був відкритий 2005 р. у Дергачівському районі Харківської обл. Він розташований у Криській балці. Зараз працює лише одна частина полігону. Проект другої черги Дергачівського полігону був розроблений у 2007 р. На проект було витрачено 250 тис. грн. З міськбюджету на будівництво другої черги полігону було виділено 4 млн.грн. в 2008 р. і 12 млн.грн. в 2009 р.

Для закінчення будівництва другої черги Дергачівського полігону твердих побутових відходів необхідно 9,5 млн.грн. За умови надходження необхідних коштів друга черга полігону може бути добудована за три місяці. При будівництві другої черги буде застосована геомембрана, яка дозволить збирати опади у фільтраційні ємності.