Чотири українські університети можуть потрапити до світових рейтингів провідних університетів світу. Як повідомив УНІАН, про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник. За його словами, до числа таких університетів входять Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" та Харківський національний університет ім.Каразіна. Крім них, документи на участь у Лондонському і Шанхайському рейтингах готують Київський національний університет ім.Шевченка та Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут".

"Будемо сподіватися, що ці університети потраплять хоча б у 500-600 кращих університетів світу - це буде помітний успіх", - зазначив Д.Табачник.

Довідка "SQ". Академічний рейтинг університетів світу складається в інституті вищої освіти Шанхайського університету Цзяо Тун (Китай) і включає в себе основні вищі навчальні заклади, ранжовані відповідно до формули, яка враховує кількість випускників і співробітників ВНЗ - лауреатів Нобелівської або Філдсівської премій, цитованість дослідників, статті, опубліковані в журналах "Nature" або "Science", індекси цитування, розмір університету.

Рейтинг "Times" (Лондон, Великобританія) публікується з 2004 р. і враховує оцінки експертів, оцінки роботодавців, кількісне співвідношення викладачі/студенти, цитованість викладачів ВНЗ у наукових статтях, кількість іноземних викладачів і студентів.