До нового опалювального сезону у Лозовій планується реконструювати систему опалення. Як повідомив сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА), про це 8 квітня заявив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, вже досягнуто попередньої домовленості з Національним агентством економії ресурсів про виділення для цих цілей 31 млн. грн.

"Виділення грошей планується вже наприкінці квітня - початку травня. Суть проекту зводиться до того, що ми поставимо три нових модульних котелень у різних мікрорайонах Лозової", - зазначив В.Дулуб.

За його словами, ще минулого року облдержадміністрація почала готувати проектно-кошторисну документацію та розробляти схему реконструкції системи теплопостачання Лозової. "Зараз ця робота закінчена. Сьогодні ми провели нараду з керівництвом Лозівської міськради та місцевих теплових мереж, за результатами якої знайшли спільну мову з усіх питань, пов'язаних з підготовкою, проведенням і здачею об'єктів уже цього року. Ми готові провести необхідні тендери і закінчити роботи до нового опалювального сезону", - повідомив В.Дулуб.

Зараз близько 80% території Лозовій опалюється за рахунок старої котельні Лозівського ковальсько-механічного заводу, побудованої ще в 1960-х рр. , що знаходиться в передаварійному стані. У зв'язку з тим, що завод працює не на повну потужність, задіяно лише 4 із 8 котлів котельні.