Воинские части Харьковской области могут остаться без питания Низка військових частин у Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Полтавській, Сумській та Харківській областях можуть уже сьогодні, 8 лютого, залишитися без харчування. Як повідомив "Інтерфакс-Україна", про це 8 лютого заявила заступник директора ТОВ "Івала" (є постачальником продуктів харчування до військових частин - "SQ") Ольга Ларіна. "Ми змушені призупинити організацію харчування в армії, ми змушені зупинити харчування 15 тис. військовослужбовців. Таким є рішення міністра оборони. Міністр оборони повідомив, що він швидше посадить на сухпай 15 тисяч військовослужбовців, але фірми, які планують зайти на цей ринок, зайдуть", - повідомила О.Ларіна.

За її словами, Міноборони навмисно не підписує з підприємством договорів про закупівлю послуг, щоб створити умови для його банкрутства. При цьому вона зазначила, що незважаючи на "тиск", який фірма відчуває протягом 9 місяців", "Івала" забезпечує якісне і своєчасне харчування. "Відповідальність за зрив харчування в даному випадку повинен нести виключно міністр оборони та його підлеглі", - заявила О.Ларіна.

Крім того, вона повідомила, що борг Міноборони "Івалі" перевищує 85 млн.грн., послуги не оплачуються з серпня 2010 р.

Як розповів "SQ" військовий комісар Харківської області Олексій Середа, ситуація з харчуванням у військових частинах Харківської області знаходиться під контролем. "Івала" дійсно відмовляється годувати військові частини. Але у нас є сухпайок з недоторканного запасу, і ми отримали дозвіл на їх використання в разі потреби. Найімовірніше, завтра протягом дня будемо їх використовувати, а якщо знадобиться - то й далі, протягом кількох днів. Але, думаю, питання з харчуванням вирішиться швидше, тому що ним займаються на рівні Міністерства оборони, це відома проблема. А поки, запевняю, жоден солдат не залишиться голодним", - повідомив О.Середа.

Довідка "SQ". ТОВ "Івала" (Дніпропетровськ) обслуговує 6 областей, 108 військових частин.