Книжки медичної наукової бібліотеки, які зберігаються в сел. Васищеве (Харківський р-н), можуть бути передані бібліотеці одного з харківських ВНЗ. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Ігор Шурма, передав сайт ХОДА.

За словами І.Шурми, бібліотека "знаходиться в жахливих умовах". "Бібліотечні каталоги знаходяться в приміщенні в Харкові, а книгосховище розташоване в сел. Васищеве. Для того щоб доставити книги читачам, потрібно затратити певні кошти. Це призвело до того, що вартість утримання цієї бібліотеки зросла до фантастичних розмірів - 4,5 млн.грн., що лягає непомірним тягарем на бюджет сфери медицини", - зазначив І.Шурма.

За його словами, зараз вирішується питання розміщення медичної наукової бібліотеки в Харкові. "Зараз розглядається декілька варіантів виходу з цієї ситуації. Один варіант - передати книжковий фонд у бібліотеку Харківського національного медичного університету чи Харківського національного університету ім. В.Каразіна. Інший варіант - пошук відповідних приміщень у центрі Харкова для переведення бібліотеки з сел.Васищеве", - підкреслив І.Шурма.

Також віце-губернатор повідомив, що в Харкові буде створена електронна медична бібліотека. "Ми чудово розуміємо, що медикам з районних центрів або сільської місцевості дуже складно доїхати до Харкова, щоб отримати необхідну книгу в бібліотеці. Тому розглядається можливість створення електронної медичної бібліотеки", - зазначив І.Шурма.