Харьковская область купит вертолет Ми-8 для нужд подразделений МЧСХарківська область у 2011 р. для потреб підрозділів МНС закупить вертоліт Мі-8. Про це під час засідання колегії Головного управління МНС України в Харківській області повідомив перший заступник міністра України з питань надзвичайних ситуацій Михайло Болотських. За його словами, крім Харківської області такі вертольоти отримають ще сім областей України.

"Вертоліт Мі-8 обладнаний водяною системою для гасіння лісових пожеж, а також системою для транспортування постраждалих у надзвичайних ситуаціях", - зазначив М.Болотських.

За словами голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, поява подібної авіації дасть можливість оперативно і безпечно доставляти постраждалих у різних надзвичайних ситуаціях у підготовлені лікарні Харківської області.

Довідка "SQ". 8 лютого відбулося розширене засідання колегії Головного управління МНС у Харківській області. Перед початком засідання учасники наради ознайомилися зі зразками рятувальної техніки та обладнання, які використовуються при ліквідації різних надзвичайних ситуацій.

Співробітники МНС Харківського гарнізону отримали нагороди та почесні відзнаки Міністерства надзвичайних ситуацій, Головного управління МНС у Харківській області, облдержадміністрації, обласної та міської рад, міського голови.