Для підрозділів МНС Харківської області будуть придбані тепловізор, а також прилади для вимірювання парів ртуті. Про це 8 лютого під час підсумкової наради за результатами роботи Головного управління МНС України в Харківській області повідомив голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, передав сайт ХОДА.

За словами губернатора, також для рятувальників планується закупити спеціальні човни для порятунку людей на водоймах. "У нас минулого року склалася найгірша ситуація з кількістю людей, які потонули. Є об'єктивна причина - аномальна спека, але це не буде втіхою для сімей загиблих, тому ми готові забезпечити спеціальним обладнанням людей, які будуть займатися охороною водних об'єктів. Ми плануємо купити 10 - 20 човнів з моторами і спеціальним обладнанням, щоб посилити технічні можливості рятувальників", - зазначив губернатор.

М.Добкін підкреслив, що в 2011 р. у Харківській області виділяються максимально можливі суми на захист населення від надзвичайних ситуацій. "На цей рік затверджено резервний фонд у сумі 10 млн.грн. Це на моїй пам'яті найбільша сума, яка була виділена з бюджету на подібні заходи. І крім цього у нас ще є матеріальний резерв", - підкреслив голова облдержадміністрації.

Також губернатор повідомив, що в 2011 р. буде продовжена практика забезпечення підрозділів МНС паливом для патрулювання територій та усунення надзвичайних ситуацій. "Минулого року ми придбали 40 тонн дизельного палива, 20 тонн бензину та 5 тонн авіаційного гасу, який передали співробітникам МНС. У нас і цього року буде авіаційний гас. Я прошу, щоб професіонали, як і минулого року, здійснювали патрулювання, а що стосується заправки, то це питання ми беремо на себе. Дизельне паливо і бензин також будуть за потреби виділятися", - додав М.Добкін.