Вода в джерелі в Кітлярчіном яру, який знаходиться на вул.Командарма Уборевича, відповідає всім санітарним нормам. Про це 7 жовтня повідомив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін, передав сайт міськради.

Як зазначив В.Кітанін, у системі доочищення джерельної води замінили всі необхідні фільтри і поставили ультрафіолетові лампи для додаткового очищення води. "Зараз вода в чудовому стані, і мешканці цього району можуть використовувати її як питну без побоювання", - підкреслив директор Департаменту комунального господарства. Він також повідомив, що тепер на території джерела щотижня будуть вивішувати інформацію про відповідність води санітарним нормам.

Зараз у Кітлярчиному яру - три крани з водою. Поки за допомогою обладнання доочищення додаткову фільтрацію проходить вода тільки в одному з них. За словами В.Кітаніна, вже з наступного року на джерелі встановлять більш потужне обладнання, яке дозволить очищати воду у всіх трьох кранах.

Також В.Кітанін повідомив, що очисні споруди джерела в Кітлярчиному яру передадуть на баланс КП "Харківкомуночиствод" (раніше джерело знаходилося в господарському віданні КП "Житлкомсервіс"), а територія джерела буде передана КП "Харківзеленбуд". "Ми хочемо покращити алею, упорядкувати пляж, озеленити територію. У довгострокових планах - створити невелику човнову станцію з причалом і трьома човнами. На найближчих сесіях міськради будуть розглянуті всі ці питання. Ми також створимо ескізний проект і постараємося включити це джерело до переліку об'єктів 2012 року на благоустрій. Тут буде не гірше, ніж у Саржиному яру", - підкреслив директор Департаменту комунального господарства.