У північному корпусі Харківського національного університету ім.В.Каразіна відкрилася філія Німецького центру та Центр енергоефективності та альтернативної енергетики. Участь в урочистому відкритті центру 6 жовтня взяли посол Німеччини в Україні Ханс-Юрген Гаймзьот і ректор університету Віль Бакіров.

За словами посла, основним науковим напрямком центру буде двостороння співпраця у сфері енергоефективності та альтернативної енергетики. "У наш час великий інтерес і увага приділяються ефективному використанню енергії. Перед центром стоїть завдання створити наукову платформу для раціонального використання енергії, займатися формуванням кваліфікованих кадрів у сфері енергетики і таким чином мотивувати всіх зацікавлених в інвестуванні створення нових енергоефективних моделей" - зазначив Х.-Ю.Гаймзьот.

"Метою проекту є стимулювання кооперації українських і німецьких учасників освітнього процесу, у філіях центру за допомогою компетентних фахівців студенти харківських ВНЗ зможуть отримати консультації про можливості навчання та стажування в Німеччині", - підкреслив координатор Німецького центру Мартін Ройтер.

Довідка "SQ". Німецький центр (Deutsches Zentrum) був утворений у Харкові 2010 р. Його основним завданням є розвиток наукових і ділових зв'язків між Україною та Німеччиною.