Меморіальну дошку академіку Олексію Коржу встановили 6 жовтня на будівлі Інституту патології хребта та суглобів ім. проф. М.Ситенка. Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради. Захід відбувся в рамках науково-практичної конференції "Сучасні дослідження в ортопедії і травматології".

На відкритті пам'ятного знака заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зазначив, що О.Коржа можна з упевненістю назвати засновником сучасної ортопедії та травматології. "Завдяки Олексію Олександровичу оформилася така наука, як вертебрологія. Сьогодні спадкоємці його праць, його практичних результатів працюють у Харкові, Україні й на всьому пострадянському просторі", - зазначив І.Шурма.

Довідка "SQ". О.Корж народився 23 квітня 1924 року у с. Оболонь Полтавської області. У 1951 р. закінчив Харківський медичний інститут. Протягом 1951-1996 рр. працював у Харківському науково-дослідному інституті ортопедії та травматології ім. М.Ситенка, був його директором. З 1955 р. до 1998 р. викладав на кафедрі ортопедії і травматології Харківського інституту удосконалення лікарів. Був дійсним членом Академії медичних наук СРСР, академіком Національної академії наук України, членом Міжнародної асоціації ортопедів-травматологів (SICOT), президентом Харківського медичного товариства. За дослідження з пересадки кісток і суглобів отримав Державну премію СРСР. Помер 2010 р.