Клумбу у вигляді логотипу чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відкрили 7 червня на Університетській гірці в Харкові. Про це повідомив сайт міськради.

За словами директора Департаменту комунального господарства міськради Віктора Кітаніна, ця клумба з'являється на початку літа в Харкові вже третій рік поспіль. "Килимову клумбу розбивають з дозволу УЄФА. Емблема Євро-2012 - інтелектуальна власність УЄФА, який суворо відстежує правомірність її використання. Тому ми не маємо права змінювати кольори на євроклумбі. Цей квітник - символ нашого міста, гідного приймати Євро-2012", - підкреслив він.

Довідка "SQ". Розміри клумби - 8 м х 5,3 м, загальна площа - 42,4 кв.м, на ній висаджено більше 18 тис. килимових квітів.

За словами фахівців КП "Харківзеленбуд", килимова клумба - це спосіб висаджування карликових рослин з листям різних кольорів, які, як правило, не зимують в умовах нашого клімату. В результаті утворюються складні візерунки, що нагадують орнамент східного килима. Серед квітів килимової клумби Євро-2012 - цинерарія, седум, ахерантес, альтернантера, колеус, деякі види полину та інші.