Глава Російської православної церкви патріарх Московський і всієї Русі Кирило прибув до Харкова. Його зустріли віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, вікарій Харківської єпархії, архієпископ Ізюмський Онуфрій.

Зараз Патріарх відвідає Благовіщенський собор Харкова. Після чого візьме участь в урочистостях з нагоди 90-річчя митрополита Харківського і Богодухівського Никодима. Урочистості пройдуть у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка (початок о 18.00).

Довідка "SQ". 8 травня за участю Патріарха Кирила, київського митрополита Володимира та інших православних ієрархів на пл.Свободи пройде літургія (початок - о 9.00), після чого вони покладуть вінок до меморіалу Слави в Лісопарку (початок - о 12.30).

Патріарх Кирило (в миру - Володимир Михайлович Гундяєв, народився 20 листопада 1946 р. у Ленінграді) - єпископ Російської православної церкви; з 1 лютого 2009 р. - патріарх Московський і всієї Русі, предстоятель Російської православної церкви. До інтронізації - митрополит Смоленський і Калінінградський (на Смоленській кафедрі з 26 грудня 1984 р.); з 14 листопада 1989 р. до 1 лютого 2009 - голова синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків (ВЗЦЗ) і постійний член Священного Синоду. 27 січня 2009 р. помісним собором РПЦ був обраний патріархом Московським і всієї Русі.