Харківська обласна державна телерадіокомпанія з вересня планує оновити свій ефір за рахунок нових телепрограм. Про це повідомив "SQ" гендиректор телерадіокомпанії Сергій Гулевський. За його словами, допомогу в оновленні програм телеканалу надає держбюджет. "Буде створена єдина лінійна сітка мовлення обласного телебачення. Глядач, увімкнувши телевізор, завжди зможе стежити за тим, що відбувається в області та місті, а також зможе дивитися ток-шоу. Це будуть передачі, подібні до нашої ранкової панорами, де ведучі спілкуються з глядачами",- зазначив С.Гулевський.

За його словами, державному телебаченню важко змагатися з комерційними каналами у фінансуванні. "Але у нас є і переваги, які ми будемо реалізовувати: є традиції, фахівці та технологічні можливості, наприклад, великі студії, в яких можливе проведення ток-шоу. Ці наші переваги ми будемо використовувати в майбутньому телевізійному сезоні. Ток-шоу будуть присвячені, зокрема, культурі. Ми будемо запрошувати в прямий ефір творчі колективи області, щоб показати, наскільки Харківщина багата талантами. Політики і так уже досить багато на телеканалах", - зазначив директор телерадіокомпанії.

С.Гулевський повідомив, уже зараз починаються кастинги телеведучих, щоб залучити до роботи в студіях молодих людей. "На "ОТБ" працюють метри телебачення, у яких є своя аудиторія, але ми хочемо її розширити за рахунок молоді. Всі передачі для ветеранів залишаться в ефірі, тому що крім державного телебачення цей пласт роботи ніхто не буде робити", - сказав С.Гулевський.

Він відзначив, що Харків залишається науковим і студентським центром країни. "Хочеться, щоб наші вчені знову з'явилися в ефірі. У цих передачах ми покажемо інтелектуальне обличчя міста. Є плани зробити передачу спільно зі студентською профспілкою. Підготовка цієї програми триває вже кілька місяців. У ній розповідатиметься про студентське життя міста й області. Вже визначено, хто буде ведучим цієї передачі, але назва програми ми ще не придумали", - повідомив С.Гулевський.

Довідка "SQ". Харківська студія телебачення заснована 1951 р. У СРСР це була четверта телестанція після Москви, Ленінграда і Києва. Пізніше студія була перетворена в Харківську обласну телерадіокомпанію. У 2005 р. телеканал "Харків" (39-й канал) змінив оформлення й ефірний бренд і став називатися "ОТБ". У новому форматі Харківська обласна телерадіокомпанія почала працювати 1 листопада 2005 р. У облтелекомпаніі три студії - АСБ-1 площею 20 кв.м, АСБ -2 площею 200 кв.м і АСБ-3 - площею 300 кв.м.