На Південному вокзалі в Харкові реалізують новий музичний проект. Тепер щодня опівдні з баштових годин до станції лунає жива музика у виконанні трубача. Про це "SQ" повідомили в прес-службі Південної залізниці.

Так, відразу після бою годинника трубач грає різні класичні мелодії через відкрите технологічне півметрове вікно. Над привокзальною площею в різні дні по черзі грають три музиканти - з оркестрів філармонії та оперного театру. Репертуар складається з семи мелодій: на кожен день тижня своя музика. В основі цієї музичної задумки - музика у виконанні трубача Маріацького костьолу в Кракові (Польща), який дудить щогодини на всі чотири сторони світу.

Як підкреслили в прес-службі ПЗ, це не перший музичний проект, реалізований на Південному вокзалі. Вже кілька років на приміському терміналі вокзалу щодня вранці і ввечері професійний музикант в залі очікування грає на роялі живу класичну музику. Як відзначили в прес-службі ПЗ, жива музика звучить лише на одному залізничному вокзалі України - "Харків-Пасажирський" (він же Південний вокзал).