Члени робочої групи з підготовки до видання "Енциклопедії Харківської області" ухвалили рішення видати до літа 2012 р. енциклопедичний словник "Харківщина". Як повідомив сайт Харківської облради, цей словник допоможе гостям Чемпіонату Європи з футболу у 2012 р. ознайомитися з історією та пам'ятними місцями регіону. На засіданні робочої групи за участю голови Харківської облради Сергія Чернова були узгоджені етапи проведення робіт, структура видання, а також тематичні блоки основної частини словника.

Після видання енциклопедичного словника "Харківщина" робоча група приступить до підготовки повноцінної енциклопедії Харківської області.

Довідка "SQ". У лютому голова Харківської облради Сергій Чернов звернувся до ректора Харківського університету ім. Каразіна Віля Бакірова з ініціативою видати "Енциклопедію Харківської області". За словами С.Чернова, проект повинен об'єднати зусилля вчених, істориків, громадськості та органів влади регіону з метою об'єктивного висвітлення історичних етапів становлення сучасної Харківщини і формування сучасного світогляду серед дітей та молоді. В.Бакіров підтримав ідею створення такого видання, була сформована робоча група, яка зайнялася його підготовкою.