"Після того як у Харкові буде побудований притулок для бездомних тварин, вилов цих тварин планується збільшити втричі", - заявила 6 жовтня журналістам директор КП "Центр поводження з тваринами" Юлія Шаповалова. За її словами, притулок для бездомних тварин на пр. Гагаріна, 358 буде відкритий до Євро-2012.

"Притулок буде складатися з двох зон: зони карантину і зони чистого притулку. Через зону карантину можна буде пропустити близько 1,5 тисяч собак на місяць. Зона чистого притулку буде розрахована на 100 собак. Усього весь комплекс буде займати близько 2 гектарів. Також міська влада закуповує автомобілі для вилову тварин. Зараз у Харкові є п'ять спеціальних автомобілів для вилову безпритульних тварин. Найближчим часом планується закупити ще дві машини", - зазначила Ю.Шаповалова.

Вона підкреслила, що на сьогодні в Харкові налічується близько 20 тисяч бродячих собак.

 

Довідка "SQ". Харківська міськрада 3 жовтня 2007 р. затвердив Програму поводження з домашніми тваринами та регулювання їх чисельності в Харкові на 2007-2012 рр., згідно з якою регулювання чисельності безпритульних тварин у місті має здійснюватися гуманними методами, які передбачають вилов, стерилізацію, вакцинацію, перетримування тварин та ін. У рамках створення центру з утримання тварин з міськбюджету виділено 3,5 млн.грн., 1,7 млн.грн. - на капітальний ремонт об'єктів на пр. Гагаріна, 358 і пр.Гагаріна, 360.

Як повідомив у вересні директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков, цього року в рамках будівництва притулку буде закінчений ремонт корпусу ветеринарної клініки, закладений фундамент і цоколь під вольєри на 500 тварин.

Також планує побудувати притулок для бездомних тварин Міжнародний благодійний фонд "Фонд Олександра Фельдмана". Притулок буде створений на території занедбаного в 90-і роки дитячого табору "Сонячна галявина" (в районі с. Черкаська Лозова Дергачівського р-ну).