Благодійний марафон "Відкрий їм своє серце" на підтримку безпритульних тварин пройде в суботу, 8 жовтня, у Харкові, біля станції метро "23 Серпня" (початок - о 15.00). Марафон присвячений Всесвітньому дню захисту тварин. Про це 6 жовтня повідомила журналістам директор КП "Центр поводження з тваринами" Юлія Шаповалова. За її словами, під час марафону фахівці Центру поводження з тваринами будуть давати консультації усім господарям домашніх тварин. Також під час акції з цирковими трюками виступлять дресировані собаки, а на гостей чекають конкурси та вікторини.

Крім того, Ю.Шаповалова повідомила, що сьогодні стартувала кампанія зі збору благодійних коштів на облаштування притулку для бездомних тварин, який наступного року відкриється за адресою пр. Гагаріна, 358. "Це буде триповерхова будівля з різними вольєрами. Окремо будуть кімнати для утримання кішок. Для оснащення такого комплексу потрібно багато грошей на миски, іграшки, кошики, засоби з догляду, шампуні, нашийники, намордники. Ми будемо раді, якщо харків'яни зможуть щось пожертвувати для наших вихованців", - підкреслила Ю.Шаповалова.

Довідка "SQ". Притулок для бездомних тварин на пр. Гагаріна, 358 буде побудований у квітні 2012 р. Притулок буде складатися із двох зон: зони карантину та зони чистого притулку. Через зону карантину можна буде пропустити близько 1,5 тисяч собак на місяць. Зона чистого притулку буде розрахована на 100 собак. Усього весь комплекс буде займати близько 2 гектарів.