На сьогодні в Харкові близько трьох тисяч собак і тисячі кішок мають облікові паспорти. Про це 6 жовтня повідомила журналістам директор КП "Центр поводження з тваринами" Юлія Шаповалова. За її словами, далеко не всі харків'яни реєструють своїх домашніх вихованців. "Співробітникам центру доводиться обходити будинки та встановлювати незареєстрованих домашніх тварин. Цим і пояснюється мала кількість зареєстрованих котів: кішку складно ідентифікувати за зачиненими дверима або у дворі приватного будинку", - зазначила Ю.Шаповалова.

"Проте харків'яни нерідко звертаються до Центру поводження з тваринами за стерилізацією: у нас ця процедура коштує в кілька разів дешевше, ніж у платній ветеринарній клініці", - підкреслила Ю.Шаповалова.

Довідка "SQ". КП "Центр поводження з тваринами" веде облік і реєстрацію, паспортизацію та контроль за утриманням домашніх тварин. Також у центрі надаються послуги зі стерилізації домашніх тварин.

Харківська міськрада 3 жовтня 2007 р. затвердила Програму поводження з домашніми тваринами та регулювання їх чисельності в Харкові на 2007-2012 рр., згідно з якою регулювання чисельності бездоглядних тварин у місті має здійснюватися гуманними методами, які передбачають вилов, стерилізацію, вакцинацію, перетримування тварин та ін. У рамках створення центру з утримання тварин з міськбюджету виділено 3,5 млн.грн., 1,7 млн.грн. - на капітальний ремонт об'єктів на пр. Гагаріна, 358 і пр.Гагаріна, 360, де буде відкритий притулок для бездомних тварин.