"Вечірній Харків"
"Пам'ятник Лесю Курбасу не може отримати "прописку". Автори проекту бачать свій твір тільки на Римарській - з тильного боку театру ім. Т. Г. Шевченка. Влада вважає, що це місце небезпечно через інтенсивний рух. А актори театру і зовсім наполягають на оголошенні всеукраїнського конкурсу на кращий проект пам'ятника.

Також читайте у номері: "Підвали житлових будинків облюбували "вампіри". У літню спеку харків'ян у власних квартирах буквально атакували полчища охочих до чужої крові комах - клопів, бліх та комарів. Крім того, в будинку почали повертатися таргани. За словами директора ТОВ "Чистий дім" Дмитра Семененко, останнім часом значно збільшилася кількість заявок від харків'ян на проведення дезінсекції в житлових будинках.

"Час"
"Сміття - "хвора мозоль" Харкова". Без малого 86% опитаних соціологами харків'ян заявили про існування в Харкові проблеми зі збором і вивезенням побутових відходів.

Також читайте у номері: "20 років на благо держави і регіону". 2 липня податківці відзначили своє професійне свято - День працівника державної податкової служби України та 20-річчя створення податкової служби. Відсвяткували цю подію і співробітники податкової служби нашого регіону.

"Комсомольська правда" в Україні "(харківський випуск)
"У вишах ще не знають, чи стане менше бюджетних місць". До початку прийому документів залишилося десять днів: двері приймальних комісій мають відкритися 15 липня. За абітурієнтів цього року поборються 43 ВНЗ і ще 45 коледжів і технікумів. Конкуренція буде запеклою, молоді з кожним роком стає менше. Абітурієнтів на всіх не вистачить, сумно жартують ректори.

Також читайте у номері: "Профспілки просять звільнити начальника "Міськелектротрансу". У список керівників підприємств, які не платять зарплату своїм співробітникам, потрапили чотири харків'янина.

"Сьогодні"
"Обкомівську дачу в Харкові залишили президентам". Президентську резиденцію в Померках віддавати в приватні руки передумали. Ще минулого літа так звану обкомівську дачу хотіли продати, а виручені гроші віддати головному спонсору Євро в Харкові Олександру Ярославському в рахунок боргу за реконструкцію стадіону "Металіст". Затишний двоповерховий будиночок в Лісопарку оцінили у 8 мільйонів гривень, виставили на аукціон і навіть, як виявилося, встигли продати на закритих торгах. На цінну нерухомість радянського гарту знайшлося кілька серйозних покупців.

Також читайте у номері: "Фотограф знімає Харків з висоти пташиного польоту". Харків з вертольота, космосу, літаки вже знімали. Але місто "очима" безпілотного літака до недавніх пір залишався невідомим. Фотограф Дмитро Следюк вирішив заповнити цей пробіл, відзначає автор статті.