Німецькі автобуси фірми "MAN" вийшли на деякі харківські маршрути. Про це повідомив журналістам заступник директора Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Євген Федорчук, передав офіційний сайт міськради.

"Купити нові європейські автобуси більшості харківських перевізників не по кишені, їхня вартість сягає до 200 тис.євро. Тому за свої кошти перевізники купують автобуси, які відслужили в середньому 10 років на дорогах Німеччини. Це сертифікований в Україні транспорт для перевезення пасажирів. Вони комфортабельні, з низькою підлогою, місткі, місць для сидіння в них близько 40, також вони призначені для перевезення пасажирів з особливими фізичними потребами", - зазначив Є.Федорчук.

За його інформацією, зараз містом курсує близько 20 таких автобусів, найближчим часом з'явиться ще близько 20. Перевізники, за його словами, задоволені технічним станом цих автобусів і кажуть, що вони зможуть працювати на маршрутах ще років 10. "Усі автобуси будуть очищені від різного роду написів і наклейок, а також пофарбовані в єдиний для пасажирського транспорту Харкова колір - зелений", - зазначив Є.Федорчук.

Він також підкреслив, що при роботі над транспортною схемою Харкова міська влада дійшли висновку, що більшу частину міських маршрутів повинні складати автобуси середньої місткості. Трохи менша частка випаде на автобуси великої місткості і зовсім трохи залишиться транспорту малої місткості (від 18 посадочних місць). "Перевізники, які оновлюють рухомий склад, залишаться на цьому ринку, в іншому випадку - їм у місті не місце", - заявив Є.Федорчук.

Довідка "SQ". У рамках підготовки до Євро-2012 Харків закуповує також кілька десятків автобусів "ЛАЗ" великої місткості.