Традиційний двомісячник благоустрою "Зелена весна" пройде в Харкові з 15 березня до 15 травня. Про це в ході засідання виконкому Харківської міськради повідомив директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін.

За його словами, в рамках "Зеленої весни" територію міста будуть приводити в порядок після зими: потрібно вивезти негабаритне сміття, упорядкувати 4 тис. 571 двір, прибрати стихійні звалища сміття в приватному секторі.

Також планується упорядкувати 95 скверів, 30 парків, встановити 600 лавок, підготувати роботу 17 фонтанів, відремонтувати ритуальні об'єкти, пам'ятники, меморіали і військові поховання. Будуть знесені 1 тис. 365 аварійних та сухих дерев, висаджено більше 1 тис. дерев.

В.Кітанін також зазначив, що в рамках двомісячника благоустрою пройдуть і традиційні загальноміські суботники, в яких братимуть участь міські служби, установи комунальної власності, планується залучати студентів.

У міській штаб з організації та контролю за проведенням двомісячника увійшли заступники міського голови, директори департаментів, голови районних адміністрацій, депутати міськради, представники міліції та СЕС. Очолив штаб харківський міський голова Геннадій Кернес.