КП "Харківські теплові мережі" планує модернізувати Салтівську котельню, встановивши на ній обладнання для виробництва електроенергії. Про це 5 жовтня повідомив журналістам генеральний директор КП "Харківські теплові мережі" Сергій Андрєєв.

Він зазначив, що за потужністю Салтівська котельня майже не відрізняється від ТЕЦ-5, але її ефективність нижча через те, що на ТЕЦ-5 виробляється і тепло, й електроенергія, а на Салтівській котельні - тільки тепло. Щоб встановити обладнання, яке дозволить виробляти електроенергію і направляти її на власні потреби котельні, необхідно 35 млн. грн. "Ми займаємося цим питанням уже 3-4 роки, і у нас є проект, який пройшов державну експертизу Думаю, цього року почнемо будівництво, а якщо не вийде цього, то наступного року - обов'язково", - заявив С.Андрєєв.

За його словами, ведуться переговори, щоб необхідні на модернізацію кошти були виділені з державного бюджету. С.Андрєєв відзначив, що якщо необхідне обладнання буде встановлене, коефіцієнт корисної дії котельні збільшиться приблизно на 4%. "Враховуючи кількість газу, яку споживає котельня, а це близько 170 млн. куб. м, можете підрахувати, скільки газу буде зекономлено. Ці 35 млн. грн. окупляться за 3-3,5 роки", - зазначив С.Андрєєв.