У зникненні харківського журналіста Василя Климентьєва винні співробітники міліції, які були звільнені з правоохоронних органів за порушення і яких колишній міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов поновив на службі. Про це 5 березня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив народний депутат України Геннадій Москаль.

За його словами, справа Климентьєва схожа на справу Георгія Гонгадзе, оскільки в обох випадках керівництво МВС знало, хто винен, але навмисно не хотіло розкривати справу. "Керівництво МВС дійшло до маразму - вони відправили запит до НАСА, щоб отримати знімки з космосу, куди і з ким плив на човні В.Климентьєв в день зникнення. З таким підходом до справи вони б краще запросили палату номер шість. Це означає, що ніхто вже не знає, що робити, і починають запитувати НАСА, йти до екстрасенсів тощо", - заявив Г.Москаль.

"Я авторитетно заявляю, що МВС не хоче розкривати цей злочин. Якщо він буде розкритий, керівництву доведеться подати у відставку. Все там ясно, як Божий день. Щоб не було витоку, справу забрали з Харкова, МВС прийняло справу до свого провадження і поклало в сейф. Мої неодноразові звернення до Генеральної прокуратури з тим, щоб вона забрала цю справу у своє провадження, нічого не дали. Я пропонував створити оперативну групу зі співробітників СБУ, які не мають до цього злочину ніякого відношення. Але чомусь у Генпрокуратури вистачає часу на справи 1996 р., на ЄЕСУ та інше, а на резонансний злочин, який фігурує у всіх міжнародних звітах, не вистачає", - заявив Г.Москаль.

Довідка "SQ". 11 серпня 2010 р. В.Климентьєв виїхав з дому з невідомим чоловіком на автомобілі "BMW" сріблястого кольору і не повернувся. Дзержинський райвідділ міліції Харкова порушив кримінальну справу за статтею "умисне вбивство".

У березні 2011 р. міліція оголосила в розшук двох підозрюваних у причетності до його зникнення: зокрема, розшукуються 32-річний мешканець Первомайського Дмитро Уваров і 34-річний харків'янин, колишній міліціонер Андрій Козар. 13 липня прокурор Харківської області Геннадій Тюрін заявив, що в кримінальній справі про вбивство Климентьєва залишилася одна версія: зникнення журналіста пов'язане з його професійною діяльністю. У жовтні 2012 р. співробітники Міністерства внутрішніх справ встановили місцезнаходження одного з основних підозрюваних.