Харьковская "экоелка" стала лучшей в принимающих Евро-2012 городахХарківські учасники проекту "Екофан" перемогли у першому етапі змагань екологічних активістів міст, що приймають Євро-2012. Про це 5 січня повідомив офіційний сайт Харківської міськради. Харківська "екоялинка" за підсумками конкурсу набрала 271 бал і визнана кращою.

Екофани Харкова власноруч спорудили ялинку, використавши для цього старий одяг і надувні кулі. Подібне завдання виконали 6 грудня в Києві, 14 грудня - у Львові і 21 грудня - в Донецьку. За словами організаторів, акція покликана привернути увагу мешканців до чистоти міста й довести, що прикрасити місто до новорічних свят можна не тільки живими ялинками, зрубаними в лісах, а й творчими виробами з повторно використаних матеріалів.

Як повідомили в Департаменті з питань підготовки Євро-2012 з футболу, до 15 січня проходить другий тур проекту, завдання якого полягає в наступному: зафіксувати на фотографії приклад екологічного святкування Нового року і Різдва. Фото потрібно розмістити у відповідному альбомі групи "Екофан" Вконтакте.

Довідка "SQ". 15 грудня на алеї Спортивної слави по вул. Сумській відкрили альтернативну екологічну ялинку в рамках проекту "Екофан", ініціатором якого став офіційний партнер Чемпіонату Європи з футболу 2012 р. компанія "Кока-кола" за підтримки Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу Харківської міськради.