Нещодавно реконструйовані дороги Харкова взимку будуть посипати соляною сумішшю, щоб до весни на них не накопичувався бруд. Як повідомив на засіданні постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів Харківської міськради директор КП "Шляхрембуд" Віталій Бура, вже закуплено 11 тис.т солі. Про це повідомив сайт міськради.

За словами В.Бури, взимку в місті буде використовуватися і піщано-сольова суміш, однак її не будуть розсипати на центральних вулицях і на нещодавно реконструйованих дорогах. "Навесні, коли сходить сніг, на узбіччях залишається велика кількість бруду. Він утворюється, насамперед, від використання взимку саме піщано-сольової суміші. Щоб не забруднювати центральні і нові дороги, особливо напередодні Євро-2012, ми будемо використовувати на них чисту сіль", - зазначив директор "Шляхрембуду".

Також він додав, що куплені цієї осені дві поливомийні автомобілі на час зими перепрофілюють під посипання піщано-сольовою сумішшю.

Довідка "SQ". На балансі КП "Шляхрембуд" перебувають 56 мостів, 5 підземних переходів, 12,5 млн. кв. м доріг, а також 557 одиниць техніки.

У 2010 р. витрати солі на вулицях міста склали 3,7 тис. т.