Украина презентовала свой логотип к Евро-2012Презентація логотипу України, присвяченого чемпіонату Європи з футболу 2012 р., відбулася 4 листопада в Києві. Про це повідомив сайт "Кореспондент".

В основі ідеї логотипу - квітка соняшника. За задумом авторів, цей знак передає образ країни, наповненої теплом, любов'ю і гостинністю. Перед розробниками логотипу була поставлена задача - створити унікальний знак країни, що включає в себе слово "Україна" й асоціативний елемент.

За словами віце-прем'єр-міністра України з питань Євро-2012 Бориса Колесникова, новий логотип буде використовуватися для формування позитивного іміджу України за кордоном, у тому числі на сувенірній та друкованій продукції, яку будуть реалізовувати під час Євро-2012. "Будь-який український приватний підприємець може використовувати логотип для нанесення на сувенірну продукцію. Це подарунок малому бізнесу", - зазначив Б.Колесніков.

Окрім того, віце-прем'єр-міністр представив промо-ролик про Україну, який транслюватиметься на провідних європейських телеканалах і присвячений проведенню Євро-2012. На нього держава витратила 4 млн.грн. Режисером став український спеціаліст Юліан Улибін, оператором - німецький фахівець Торстен Ліпсток. Перший показ ролика відбудеться 16 листопада на телеканалі "Eurosport". Усього ж, за словами Б.Колеснікова, планується зняти мінімум 5-6 подібних промо-роликів для трансляції на телеканалах "Eurosport", "Euronews" і "BBC".

Довідка "SQ". Презентація офіційного логотипу і слогану Чемпіонату Європи 2012 р. з футболу відбулася 14 грудня 2009 р. на Михайлівській площі в Києві. Логотип Євро-2012 є футбольний м'яч як вінець квітки з ще двома суцвіттями - червоно-білим і жовто-синім (Польща та Україна). Він символізує розквіт футболу. Квіти втілюють красу та історичний момент двох країн. Слоган Євро-2012 звучить так: "Творимо історію разом!".

У Харкові презентація логотипу Євро-2012 відбулася 18 грудня 2009 р. на пл.Свободи.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться у Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру пройде в Києві.