В харьковском аэропорту - перебои с топливом

Міжнародний аеропорт "Харків" 23 вересня сповістив своїх партнерів з числа авіаперевізників про тимчасовий дефіцит палива і попросив їх організувати маршрутну сітку перельотів так, щоб літаки не потребували дозаправки у Харкові. Про це повідомив сайт аеропорту.

В аеропорту відзначили, що відповідне повідомлення було передане також компанії "AirLink International" (Нідерланди), яка виконувала чартерний рейс із перевезення до Харкова футбольної команди "АЗ". "Незважаючи на завчасне попередження, авіаперевізник усе ж попросив дозаправки у Харкові. Розуміючи винятковість ситуації, керівництво харківського аеропорту пішло назустріч, знайшовши можливість надати авіаційне паливо, але в кількості не більше 2 т. Це максимальна кількість пального, яку аеропорт міг виділити в умовах дефіциту. Відповідна телеграма була направлена ​​компанії "AirLink International" 25 вересня", - зазначено в повідомленні.

Авіаперевізник, тим не менш, вимагав надати 8 т палива. Фахівці аеропорту вишукали для лайнера 3,2 т пального і запропонували літаку альтернативний маршрут з дозаправкою у м. Варна (Болгарія), яким лайнер і скористався.

В аеропорту відзначили, що складнощі зі своєчасним постачанням авіапалива в аеропорти сьогодні фіксуються по всій Україні.

Як повідомив "SQ" заступник генерального директора компанії "Нью Системс АМ" (компанія, що управляє аеропортом) Віталій Недашковський, дефіцит пального для літаків спостерігається в Україні вже третій місяць. Стабілізація ситуації очікується в другій половині жовтня.

Довідка "SQ". 29 вересня у Харкові пройшов матч групового етапу Ліги Європи УЄФА між ФК "Металіст" і голландським "АЗ". Чартер з футболістами "АЗ" після вильоту з Харкова здійснив проміжну посадку для дозаправки в Болгарії. "Стався форс-мажор, але для країни-організатора Євро-2012 це безумовно не стане хорошою рекламою Наша сторона обов'язково врахує, що трапилося", - заявив головний тренер команди Герт Вербеєк.