54-річний звільнений працівник ХКП "Міськелектротранс" (Харків) Сергій Воробйов, який бере участь у голодуванні на пл.Свободи в Харкові, вночі 12 серпня був вивезений машиною швидкої допомоги. Як заявили інші учасники акції, у нього стався гіпертонічний криз через голодування і нервовий зрив. За їхніми словами, лікарі рекомендували С.Воробйову припинити голодування.

Як заявив один з учасників акції, голова первинної профспілкової організації "Захист справедливості" ХКП "Міськелектротранс" Андрій Ільгов, інші учасники акції голодування припиняти не збираються і наступного тижня вони хочуть переміститися до Києва. Він заявив, що питання "Міськелектротрансу" - це "питання не тільки Харкова, а й усіх українців".

Пізніше А.Ільгов повідомив, що сьогодні близько 10.30 машина швидкої допомоги була викликана ще одному учаснику голодування - Олексію Сабадишу. Лікарі діагностували у нього гострий фурункольоз. О.Сабадиш госпіталізований, і зараз йому роблять операцію під місцевим наркозом. У лікарні він пробуде кілька днів, після чого продовжить голодування, заявив А.Ільгов.

Довідка "SQ". 2 серпня на пл. Свободи в Харкові пройшла акція протесту працівників ХКП "Міськелектротранс" проти реорганізації підприємства. У ній взяли участь близько 100 осіб. У цей день 76 тролейбусів не вийшли на маршрути. 10 серпня п'ять звільнених співробітників КП "Міськелектротранс" (Харків) оголосили безстрокове голодування. Як заявив А.Ільгов, це водії депо № 3, які були звільнені після страйку працівників підприємства. Зараз ці люди і знаходяться в сквері за пам'ятником Леніну на пл.Свободи.