У деяких харківських школах сьогодні, в перший день після весняних канікул, було дуже холодно. Як розповіли 4 квітня "SQ" батьки школярів шкіл № 162 і № 6, сьогодні вранці температура в класах не перевищувала 10 градусів, учителі вмикали обігрівачі.

Як повідомила "SQ" директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, на період весняних канікул у школах відключали опалення, але за день-два до закінчення канікул теплопостачання шкіл відновилося. "Ви можете поїхати в будь-яку харківську школу і перевірити - тепло є скрізь", - підкреслила О.Деменко.

Довідка "SQ". Весняні канікули в школах Харкова пройшли з 28 березня до 4 квітня (за планом канікули повинні були пройти 21-27 березня). За даними Департаменту освіти міськради, канікули перенесли тому, що в третій чверті 20% школярів перехворіло на грип та ГРВІ, навчальний процес припинявся в 64 класах міста. При сильному морозі учням молодших класів дозволялося не ходити до школи. У результаті не всі класи встигли освоїти програми третьої чверті.