Харківська область отримала державну субвенцію в 33 млн.грн. на придбання інсуліну для хворих на цукровий діабет. З них 16 млн.грн. було передано Харкову, інші кошти будуть використані для потреб Харківської області. Про це в ефірі обласного радіо повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Ігор Шурма, передав офіційний сайт ХОДА.

За його словами, виділених коштів вистачить на забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет до кінця 2011 р. "Окрім того, з обласного бюджету та бюджету Харкова вже виділені кошти на закупівлю інсуліну на перший квартал наступного року, адже ні для кого не секрет, що в січні-лютому ніхто не виділяє грошей і тендерні процедури не проводяться", - зазначив І.Шурма.

Довідка "SQ". Як повідомив 2 лютого директор Департаменту охорони здоров'я та соціальний питань Харківської міськради Юрій Сороколат, Харків отримав державну субвенцію у розмірі 18,3 млн.грн. на придбання інсуліну для хворих на цукровий діабет. Крім цієї субвенції з міського бюджету на закупівлю інсуліну буде виділено 2,5 млн.грн.