Заява з проханням перевірити законність господарської діяльності раніше закритої телевізійної служби "Харківські новини" подана до прокуратури Харкова. Зараз вона розбирається в даному питанні. Про це 3 жовтня, відповідаючи на питання "SQ", повідомив представник власників ТОВ "Харківські новини" Станіслав Школа.

Він зазначив, що власники телеслужби не знали, що її співробітники були оформлені як приватні підприємці.

Також С.Школа додав, що дуже хотів би відновити роботу "Харківських новин".

Довідка "SQ". "Харківські новини" припинили роботу 1 липня. Їх пов'язували з головою Харківської облорганізації ВО "Батьківщина", екс-губернатором Харківської області Арсеном Аваковим.

Пізніше С.Школа заявив, що господарська діяльність телевізійної служби "Харківські новини" велася нечистоплотно. За його словами, необхідно звернутися до прокуратури, щоб перевірити, наскільки законно співробітникам "Харківських новин" нараховували зарплату. Також С.Школа повідомив, що з власником не погодили закриття новин. "Харківські новини" де-юре існують, але де-факто не виходять. Сам колектив загубився, і незрозуміло, чи можна його буде зібрати", - додав С.Школа.

Як повідомила колишній директор "Харківських новин" Олена Баранник, співробітники телеслужби були оформлені за договорами як приватні підприємці. Податок із зарплати сплачувався.