Урочисте відкриття відновленого корпусу КП "Обласний протитуберкульозний диспансер № 1" (вул. Ньютона, 145) відбулося 3 лютого в Харкові. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, понад 90 років диспансер функціонував у приміщенні, яке було в незадовільному технічному стані. "У 2009 р. на баланс обласного протитуберкульозного диспансеру з міської комунальної власності була передана ця чотириповерхова будівля, а в квітні 2010 р. керівництвом облдержадміністрації було прийнято рішення про її відновлення", - зазначив І.Шурма.

За його словами, в приміщенні диспансеру відремонтована покрівля, встановлені металопластикові вікна та двері, відремонтовані мережі опалення, водопостачання і водовідведення, також у корпусі встановлена унікальна вентиляційна система для очищення, кондиціонування, підігріву, зволоження й знезаражування повітря.

Хірургічне відділення забезпечене медичним киснем та іншими лікувальними газами з дотриманням усіх вимог техніки безпеки. За кошти обласного та державного бюджету оновлений операційний блок. "В операційну і в палату інтенсивної терапії була закуплена нова апаратура на 1,6 млн. грн., у тому числі акумуляторна лампа на випадок аварійного відключення світла. Вона дозволить завершити операцію, якщо відбудеться відключення електроенергії", - підкреслив завідувач хірургічного відділення обласного диспансеру Василь Сендецький.

Довідка "SQ". Комунальний заклад охорони здоров'я "Обласний протитуберкульозний диспансер № 1" є головним у регіоні спеціалізованим лікувально-профілактичним закладом для надання висококваліфікованої та спеціалізованої медичної допомоги населенню Харківської області з різними формами захворювання на туберкульоз.