А. Дериглазов, подозреваемый в убийстве харьковского милиционера, отказался от трех адвокатов (дополнено)Артем Дериглазов, підозрюваний у вбивстві харківського міліціонера, відмовився від трьох адвокатів, які "потрапили під вплив співробітників міліції". Про це 2 грудня заявив у прес-центрі інформагенції "STATUS QUO" батько підозрюваного Ігор Дериглазов.

За його словами, його син місяць лежав у тюремній лікарні, прикутий наручниками до ліжка, до нього не пускали батьків і не дозволяли передавати передачі. "Коли син знаходився в лікарні, його допитували 9 працівників міліції протягом 10 годин. Весь цей час він перебував без медичної допомоги. Міліціонери виходили курити і говорили "щсь він часто втрачає свідомість, цікаво, чи буде він жити", - заявив І.Дериглазов.

"Убивство міліціонера - це трагічний збіг обставин. Винен мій син чи ні, вирішить суд", - зазначив І.Дериглазов. За його словами, з дня затримання він зіткнувся "з неприкритою брехнею у цій справі". "Мого сина у пресі називали винним у вбивстві ще на стадії слідства", - заявив І.Дериглазов.

За його словами, у нього вдома зберігалися тільки три одиниці зброї: мисливська рушниця "Сайга", карабін "Вулкан" і карабін "Ремінгтон". Йому невідомо звідки взялася решта зброї, знайдена міліціонерами в будинку. Він також повідомив, що під час затримання він з сином не ховався на горищі, як про це писали в ЗМІ, оскільки "забарикадуватися на горищі не дозволяє його конструкція". І.Дериглазов підтвердив, що під час затримання з боку його та його сина "лунали постріли", однак відмовився повідомити більш детальну інформацію.

Довідка "SQ". Увечері 7 липня 2010 р. інспектори патрульної служби на пр. Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив декілька пострілів в інспектора міліції 1977 р.н. Співробітник міліції Сергій Євлахов помер на місці події, інший міліціонер був поранений. Підозрюваний у вбивстві міліціонера 21-річний А.Дериглазов був затриманий уранці 8 липня. За інформацією правоохоронців, під час затримання він чинив опір: разом зі своїм батьком Ігорем Дериглазовим він забарикадувався на даху свого приватного будинку і відстрілювався. Два працівники міліції поранені. Поранення отримав і сам затриманий.