Абітурієнти Харківської області з 1 до 30 листопада можуть зареєструватися на пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Про це 2 листопада повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО) Олександр Сидоренко. За його словами, зареєструватися на пробне тестування можна на сайті ХРЦОЯО. Для цього необхідно заповнити електронну та паперову заяви, останню необхідно направити поштою за адресою ХРЦОЯО.

За словами О.Сидоренка, пробне ЗНО відбудеться у дві сесії: 24 березня і 31 березня. Зокрема, 24 березня випускники будуть здавати пробні тести з таких предметів: українська мова та література, англійська, французька, німецька, іспанська мови, біологія, фізика, всесвітня історія, 31 березня - з таких предметів: історія України, хімія, російська мова, математика, географія.

Як зазначив О.Сидоренко, за два дні листопада на сайті ХРЦОЯО зареєструвалося близько 100 осіб. Вартість проходження пробного ЗНО з одного предмету - 84 грн.

Довідка "SQ". Зовнішнє незалежне оцінювання у 2012 році планується провести з 14 травня до 7 червня. Через проведення в Україні Євро-2012 наступний навчальний рік у випускних класах закінчиться раніше, ніж зазвичай, - 3 травня. А з 4 до 11 травня у випускників шкіл пройде підсумкова атестація. Очікується, що в Харківській області у 2012 р. у ЗНО братимуть участь 20 тис. 700 осіб. Наступного році прохідний бал з профільних предметів буде підвищений до 140, прохідний бал з обов'язкових предметів залишиться колишнім і складе 124 бали.