Курсанты университета воздушных сил сегодня совершили свои первые полетыПерший самостійний виліт на реактивних літаках Л-29 курсантів 4 курсу Харківського університету повітряних сил ім.Кожедуба відбувся 2 листопада на аеродромі в/ч А4104 (Чугуїв). Про це повідомили "SQ" в університеті.

Перший політ триває близько 8 хвилин за швидкості 350 км/год. Курсанти злітають до висоти в 300 м, потім роблять кілька поворотів, піднімаючись до висоти 600 м і знову опускаючись до 300. Основне завдання - перевірити, як курсанти навчилися злітати і сідати. Польоти триватимуть тиждень. До самостійного польоту курсантів готували спочатку на тренажерах, потім на гвинтових літаках Як-52. На початку жовтня в них почалася льотна практика на реактивних літаках Л-39 ("Альбатрос") і на літаках військово-транспортної авіації Ан-26. У жовтні наступного року курсантів направлять на службу до військ.

За інформацією ХУПС, сьогодні була визначена спеціалізація майбутніх льотчиків. Винищувачами стали 13 курсантів, а льотчиками транспортної авіації - 7.