"Вечірній Харків"
"Коти перейшли дорогу виборцям". За даними Комітету виборців України, явка виборців по Харкову склала 45%. Чим займалися городяни, які так і не спромоглися виконати свій громадянський обов'язок, з'ясовував кореспондент "Вечірнього Харкова".

Читайте також у номері: "Виборці прийшли на дільниці на годину раніше". Місцеві вибори, які відбулися минулої неділі, на цей раз збіглися з широко святкованим на Заході Днем усіх святих і датою переходу країни на зимовий час. Але якщо перший збіг ніяк не вплинув на хід народного волевиявлення, то переведення стрілок "підвело" багатьох харків'ян.

"Час"
"Вибори - це не війна, а просто вибори ...". 51 партія і 23 тисячі 904 кандидати балотувалися в Харківській області в останню неділю жовтня, претендуючи на більш ніж 9 тисяч мандатів у радах усіх рівнів.

Читайте також у номері: "Мер вашому будинку!". Найбільша інтрига нинішніх місцевих виборів на Харківщині - хто займе крісло мера другого за величиною міста України.

"Комсомольська правда" в Україні "(харківський випуск)
"Чому півміста проігнорувало вибори". Харків'яни виявилися на рідкість байдужими до того, хто стане мером і кому належить засідати в міськраді. Майже 60% виборців не прийшли на виборчі дільниці, а з прийшли, за різними даними, від 10 до 12% поставили галочки у графі "проти всіх".

Читайте також у номері: "Діти щеплені гірше, ніж у воєнні роки?". У Харкові парадоксальна ситуація - відповідальні матусі хочуть щепити малюків, але потрібних препаратів у дитячих поліклініках катастрофічно не вистачає.

"Сьогодні"
"Кернес виграє гонку з мінімальним відривом". Ніздря в ніздрю. Геннадій Кернес може перемогти на мерських виборах з мінімальним відривом від Арсена Авакова - у 10 000 голосів. Експерти вважають, що Аваков перемогу не віддасть.

Читайте також у номері: "ПР розбере мандати в місті й області". Експерти вважають, що в місті безапеляційну перемогу здобуде ПР, уже перші дані підрахунку голосів говорять про те, що вони сформують більшість у міській раді. Поки про офіційні результати говорити рано, але, як стало відомо "Сьогодні", зовсім несподіваною була перемога регіоналів-мажоритаріїв. З 50 округів, тобто з 50 мажоритарних крісел у залі засідань, їм вдалося відвоювати аж 47 (!), тоді як політологи пророкували їм лише 20 місць, стверджує автор статті.