У Москві 2 квітня проходить церемонія прощання з актрисою Людмилою Гурченко, яка померла 30 березня на 76-му році життя. Як повідомив офіційний сайт Харківської міськради, до Москви вирушила делегація Харкова.

"Церемонія, яка повинна була закінчитися ще годину тому, триває й досі. Пішов дощ, але люди і під дощем йдуть суцільним потоком, вулиця заповнена вщерть", - повідомив керівник делегації, член виконавчого комітету Харківської міськради Михайло Пилипчук.

У складі делегації також знаходяться почесний громадянин Харківської області Олег Бакланов, народна артистка Росії Наталія Фатєєва, директор Палацу студентів Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого Костянтин Шердіц. Харків'яни поклали вінки від харківського міського голови Геннадія Кернеса і голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.
 

Довідка "SQ". Л. Гурченко народилася в 1935 р. в Харкові. У кіно дебютувала в 1956 р. у фільмі "Дорога правди". У тому ж році вона знялася у фільмі "Карнавальна ніч", де зіграла молоду офіціантку і запам'яталася піснею "П'ять хвилин". Серед інших відомих кінострічок Л. Гурченко - "Вокзал для двох", "Кохана жінка механіка Гаврилова", "Сибіріада", "Моя морячка".
24 серпня 2010 Л. Гурченко в останній раз виступила перед харків'янами на святковому концерті, присвяченому Дню міста, Дню визволення Харкова від фашистських загарбників і Дню незалежності України/