Харківські підприємці візьмуть участь у всеукраїнському мітингу проти проекту Податкового кодексу. Його планується провести в день другого читання проекту Податкового кодексу, яке намічене на 16 листопада. Про це 31 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив голова Харківської міської організації профспілки підприємців Олександр Шармар. За його словами, до акції приєднаються профспілка таксистів України і Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу. "У цей день з'їдуться люди з усієї України, і будемо категорично виступати проти запровадження цього кодексу, тому що він будується на антиконституційних засадах, а не на принципах партнерства з підприємцями", - зазначив "SQ" О.Шармар.

Голова Харківської обласної організації профспілки підприємців Валерій Рєпін повідомив, що всеукраїнська акція протесту також відбудеться 4 листопада. У ній теж візьмуть участь підприємці з Харкова.

Довідка "SQ". 7 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів України. Також парламентарії вирішили відправити проект кодексу до профільного комітету для підготовки до другого читання.

14 жовтня харківські підприємці провели мітинг на пл.Свободи, виступивши проти прийнятого в першому читанні проекту Податкового кодексу. "Редакція нового Податкового кодексу дозволяє підприємцю-"єдиноподатнику" мати річний порибуток 300 тис. грн. замість 500 тис.грн., як зараз. Але це не найстрашніше. Замість десяти осіб найманих робітників підприємцю буде дозволено мати двох. Якщо джерел прибутків у підприємця два і більше, сума в 300 тис.грн. ділиться пропорційно, що, природно, скорочує права підприємця розвивати свій бізнес, давати роботу іншим громадянам України. Це пряме порушення ст.22 Конституції України", - зазначив виконавчий секретар Харківської міської організації профспілки підприємців Сергій Фатєєв.

27 жовтня підприємці провели ще один мітинг за підтримки профспілки таксистів. У ньому взяли участь близько 500 осіб.